Yeni
Loading...

ELMA HASADI BAŞLADI, ÜRETİCİ MEMNUN


        İlçemizde hasadına başlanan elmada bu yıl yüksek rekolte ve fiyatlar üreticinin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Toptan satışlarda 15 liradan alıcı bulan elmada bazı üreticiler elmasını hemen satarken, bazıları ise soğuk hava deposuna koydukları ürünlerini kış aylarında daha yüksek fiyatla satmayı hedefliyor.

    Kaz Dağı'nın eteğindeki meyve bahçelerinde yetişen elmalar kendine has aroması, rengi ve lezzeti ile ön plana çıkıyor. Özellikle metropol kentlerdeki market ve pazar tezgahlarında vatandaşın ilk tercihi olan coğrafi işaretli  Bayramiç elmasının hasadı da bugünlerde tüm hızıyla sürüyor. Hasat nedeniyle meyve bahçeleri işçilerle doldu. Elma hasadı üreticinin yüzünü güldürmekle kalmadı, yarattığı istihdam nedeniyle bir çok kişiye de ekmek kapısı oldu.

    Bayramiç Ziraat odası Başkanı Mesut ŞEN bu yıl ilçemizde yaklaşık 100 bin ton elma üretimi beklediklerini belirterek; ''Bayramiç elmasında bu yıl 100 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Şu an fiyatlar 15 lira civarında seyrediyor. Dalında verilen elmaya da 10-12 lira fiyat veriliyor. Bu fiyatlar yeterli mi değil tabiki, ama bu şartlarda üretici buna da razı olmak durumunda kalıyor.Kimi üreticilerimiz de elmalarını soğuk hava depolarına taşıyarak kış aylarında satmayı planlıyor. Bayramiç Elması tercih edilen bir elma olduğu için üreticilerimiz Pazar bulmakta sorun yaşamıyor''dedi. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder