Yeni
Loading...

YENİ OKULLAR PAZARTESİYE YETİŞTİREBİLECEK Mİ?


7B sınıfı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına ve okul zillerinin çalmasına yalnızca üç gün kaldı. 9 Eylül Pazartesi günü tüm okullarda yeni dönem heyecanı başlayacak. Öğrenciler yeni döneme heyecanla ve biraz da hüzünle başlayacak. İlçemiz okullarının değiştirilmesi ve yenilenmesi sonucu birçok eski öğrenci alıştığı okul yerine yeni okulunda öğrenimine devam edecek. Yeni öğrenciler ise yeni eğitim- öğretim yerlerine uyum göstermeye çalışacaklar.

Durum bu şekildeyken ilçemizin önemli iki okulu, tek binaya yerleştirilmişti. Milli Hakimiyet İlkokulu ve Gazi Ortaokulu üç katlı, tek bir binaya taşındı. Öğrenilen bilgilere göre okulun birinci katı Milli Hakimiyet İlkokulu’na tahsis edilirken ikinci kat idare katı olacak. Üçüncü kat da Gazi Ortaokulu’na bırakılacak.

OKUL BİR AN ÖNCE ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE HAZIRLANMALI

İki okulda da tam hızıyla yeni döneme başlamak için hazırlıklar devam ediyor. Okulun içerisindeki sınıflarda sıra ve masalar dizilmiş olarak görülse de sınıfların birçok temel eksiği bulunuyor. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların kolay öğrenebilmesi için elzem olan görsel ögeler bulunmuyor. Okul sınıf duvarları bomboş duruyor. Çocukları psikolojik olarak da etkileyecek olan bu durum, bir an önce giderilmeli ve bizlerin de çocukluğunda sınıf duvarlarımızda bulunan “4 Mevsim Tablosu”, “Atatürk Köşesi”, “12 Ay Takvimi”, “Sayılar ve Renkler Tablosu” gibi şemalar bir an önce sınıf duvarlarına eklenmelidir.

Ayrıca koridorlarda sıva ve boya izleri duruyor. Keza koridorlara da aynı görsel şablonların eklenmesi gerekmektedir. Okulun kantini yavaş yavaş yerleşirken sınıfların öğrenci sayısına göre sıraları yerleştirilmeye uğraşılıyor. Yeni dönem başladığında sıra sorunu yaşanmaması gerekiyor.

ÖĞRETMENLER VE İDARİ KADRO OKULA YERLEŞİYOR

İki okulunda idari kadrosu müdür ve müdür yardımcıları, okula yerleşmekle meşgul. Eşyaların odalarda yığın oluşturduğu idare odaları çalışanların yanında idare kadrosu tarafınca da yeni döneme hazırlanıyor. Aynı zamanda öğretmenler odasında da aynı kaotik durum söz konusu. Öğretmenler de yeni odalarını hep birlikte yeni döneme hazırlıyorlar.

KÜTÜPHANE YENİ DÖNEME HAZIR GÖRÜNÜYOR

İki okul içerisinde de yerleşme çabası devam ederken Gazi Ortaokulu’na ait kütüphane yeni döneme hazır gözüküyor. Tüm kitapların yerleştirildiği kütüphanenin birkaç saatlik iş sonucunda yeni döneme tamamen hazır olacağı söylendi. Buna rağmen resim atölyesi hala çok karışık ve itina isteyen bir durumda.






















(kaynak ve fotoğraflar: Erdem Avşar)














Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder