Yeni
Loading...

MUSTAFA GÜLŞEN ÇINAROĞLU ANADOLU LİSESİ TARİHE KARIŞIYOR


MGÇ ANADOLU LİSESİ

Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı kararlar sonucunda Bayramiç Atatürk Anadolu Lisesi ile birleştirilmişti. Bu birleşme, birçok velinin tepkisini çekmiş, veliler ve öğrenciler okullarının kapanmaması için mücadele vermişti. Yapılan bütün itirazlar bir anlam ifade edemedi. Okullar alınan karar ile birlikte birleştirildi. Dün ise eski MGÇ Anadolu Lisesi Öğrencileri, okullarını Gazi Ortaokulu’na taşımaya başladılar. Dün başlayan taşınma çalışmaları sıraların, dosyaların ve eşyaların tamamen taşınması ile sona erecek. İçinde bulunan eşyaların da taşınması ile birlikte Mustafa Gülşen Anadolu Lisesi, tamamen ilçe tarihine karışacak. Bir dönem ilçemizin en iyi lisesi olan okuldan geriye sadece eski mezunları ve hatıraları kalacak. 

Edinilen bilgilere göre de değişen tek okul yalnızca Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi değil, Gazi Ortaokulu'da tüm eşyalarıyla birlikte eski Milli Hakimiyet İlkokullu'nun binasına taşınıyor. Gazi Ortaokulu binasını bu zamana kadar Atatürk Anadolu Lisesi ile birlikte kullanıyordu, bu taşınma ile bina tamamen Atatürk Anadolu Lisesi'ne bırakılacak. Mustafa Gülşen Çınaroğlu binasına da ilkokul yapılacak.

Lisenin geçen sene mezun ettiği Arda Yıldız, kendi okulunun sıralarını taşıyan öğrencilerin arasındaydı. Arda duygularını şu şekilde ifade etti: “Bu lisede 4 yılım geçti. Burada birçok acı tatlı hatıra biriktirdim. Bu lisede olmak benim için çok anlamlıydı. Okulumuzu kapatmış olabilirler ancak biz yine de okulumuzu unutturmamaya çalışacağız. Bizler dün Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğrencileriydik. Bugün ise MGÇ Anadolu Lisesi mezunları olarak bunu her yerde dile getireceğiz. Yaşanmışlıklarımızın geçtiği, bizi yetiştiren bu okulu asla unutmayacağız. Bu okulda birçok insan yetişti. Hafızamızın hep bir köşesinde bu okul, bu sıralar daima kalacak.”










Kaynak ve Fotoğraflar: Erdem Avşar











Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder