ALTIN ARAMA FAALİYETLERİ NEDEN ZARARLI?
Altın arama süreci sırasında kullanılan siyanür işlemleri hakkında konuşan Baytekin şunları söyledi: “Bakın bir pirinç tanesi kadar siyanür bir insanı öldürebilecek kadar tehlikelidir.” Konuşmasına devam eden Baytekin siyanür sızıntısı yaşandığı takdirde çevrenin ne kadar tahribata uğrayacağından bahsederek sunum üzerinde örnekler gösterdi. Maden faaliyetlerinin 6 ila 8 yıl boyunca devam ettiğini, bu zaman zarfında da çevreye inanılmaz tahribat verildiğini aktardı. Buradaki suçun maden şirketlerinde olduğuna vurgu yaparak maden şirketlerinin bölgeden çekildiklerinde maden sahası ve çevresini büyük bir tahribata uğrattıklarını ifade etti.
BAYRAMİÇ İÇİN KİLİT NOKTA NE?
Harun Baytekin, özellikle Bayramiç için maden faaliyetlerinin ne gibi zararlar vereceğinden uzun uzun bahsederek şunları söyledi: “Maden arama faaliyetleri sırasında kullanılan siyanür, aynı zamanda yerin altındaki ağır metalleri de gün yüzüne çıkartıyor. Bu ağır metaller ise toz taşınımları yardımıyla maden sahasının kilometrelerce çevresine taşınabiliyor. Bu ağır metaller son derece ölümcül ve tehlikeli. Bayramiç ise önemli bir tarım merkezi. Burada birçok insan tarım ile uğraşıyor, geçimini bu yolla sağlıyor. Eğer bu kişilerin yetiştirdiği ürünlerde ağır metaller çıkarsa hem bu ürünleri kimse almayacaktır hem de tüketimi son derece tehlikeli olacaktır. Bayramiç için en önemli sorun budur.”
Sokaklarda kopekler yuzunden özellikle geceleri güvenle yürüyemiyoruz,camiye gidemiyoruz ,işimize giderken korkuyoruz,yolumuzu değiştiriyoruz,çocuklar ve yaşlılar saldırılar ile parçalanıyor...SALGIN hastalıklar kopek dışkısı ile daha kolay yayılıyor.. Sokak köpekleri toplanmali ve itlaf edilmeli.milyonlarca vahşi hayvanın benim vergimle ömür boyu beslenmesini istemiyorum..biz düzgün beslenemiyoruz..bir de köpek mi bakacağız?
YanıtlaSil