Yeni
Loading...

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEDİ


   Uzun zamandır İlçemiz kamuoyunu meşgul eden okulların birleşmesi ve kapanması ile ilgili gelişmeler daha uygulama aşamasına geçmeden olumsuz netice vermeye başladı. 

       İlçemizdeki Ortaokul mezuniyet  diploma notu ile öğrenci alan okullarından olan Mustafa-Gülşen ÇINAROĞLU Anadolu Lisesine yerleşme notunda büyük düşüş görüldü.Önceki yıllarda İlçemiz  ortaokullarından mezun olup da İlçe dışında sınavla öğrenci alan okulları kazanamayan öğrencilerin, ilk tercihi olan Gülşen Mustafa Çınaroğlu Anadolu Lisesinde yaşanan gelişmelerden dolayı velilerin çocuklarını İl Merkezindeki okullara yönlendirdikleri ortaya çıktı. 

     Geçmiş yıllarda ortalama 86 ve üstü ile öğrenci alan okula bu yıl 81 ortalama ile öğrenci yerleştiği bilgisine ulaşılmıştır. İl merkezinde ikametgah gösteren, imkanı olup ev alabilen velilerin Çanakkale Merkezdeki Liselere çocuklarının kayıtları yaptırdıkları ifade ediliyor. Çocuğunu Çanakkale’deki liseye gönderecek olan Öğrenci Velisi; “Çocuğunun 97 diploma notu ile mezun olduğunu fakat sınavla öğrenci alan Fen Lisesini kazanamadığını fakat ilçemizdeki okullarla ilgili gelişen durumdan dolayı Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesini tercih ettiklerini ve bu okulu kazandıklarını ifade etti. İlçemiz çocuklarını bu şekilde dışarı gitmesine neden olan İlçe Milli Eğitim Yöneticisi bu durumdan memnun mudur acaba? Başarılı öğrencilerin İlçe dışına gitmesine neden olan yönetim, İlçede kalan çocuklarda da  yeterli rekabet olmadığından, boşvermişliğe neden olacağı, iyi bir üniversiteye yerleşen sayısının az olduğu ilçemizde önümüzdeki yıllarda başarının daha da düşeceği şimdiden görülmektedir. Sıradan bir üniversiteye yerleştirmeyi başarı sayan yönetim bunun vebalini bakalım nasıl ödeyecektir. Velilere ve Öğrencilere maddi ve manevi anlamda güçlük yaratan bu durumun gelecek yıllarda daha da artacağı görülmektedir. Okul kontenjanı belirlenmesinin 1 kişinin iki dudağının arasında olduğu İlçemizde gelecek yıllarda sınıf sayısının düşürülme ihtimalinin olması ve öğrencileri ısrarla meslek lisesine ve İmam Hatibe yönlendirme çabaları bakalım nelere neden olacaktır?

    Bunların yaşanacağını veliler yapılan toplantıda ifade etmişler fakat dikkate alınmamışlardı.




Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder