Yeni
Loading...

SARAYCIK KURŞUNLU KÖYLERİ ARASINDAKİ ORMANLIK ALANDA YANGIN MEYDANA GELDİ



Saraycık-Kurşunlu köyleri arasında kalan ormanlık bölgede 15 Temmuz Pazartesi günü öğleden sonraki saatlerde yangın çıktı. Yangın, Saraycık köylülerinin iddialarına göre Saraycık köyünün aşağı tarafında kalan su çeşmesinin hemen yanında başladı. Köylüler, yangının sebebinin izmarit olabileceğini tahmin etti. Yangının kesin nedeni belirtilmedi. Yangına müdahale için başta Bayramiç Orman teşkilatı olmak üzere tüm Çanakkale bölgesinden orman itfaiye ekipleri yardıma geldi. Havadan uçaklar ve helikopterler yangına müdahale ederken çok sayıda arazöz karadan yangına müdahale etmeye çalıştı. Esen sert rüzgarla büyüyen alevler yer yer apartman büyüklüklerine kadar ulaştı. Yangın gece saatlerine kadar devam ederken geç saatlere kadar zar zor kontrol altına alındı. Yangında Saraycık-Kurşunlu arasında kalan büyük ormanlık alanlar harap oldu.

Kaymakam Alper Taş Yangın Çalışmalarını Havadan Kontrol Etti

15 Temmuz Etkinlikleri devam ederken yangın haberini alan Kaymakam Alper Taş, doğruca bölgeye intikal etti. Orman ekiplerine ait bir helikoptere binerek yangına müdahaleyi havadan kontrol etti. Kaymakam Taş, daha sonra 15 Temmuz etkinliklerine katılmak için yangın bölgesinden ayrıldı.

İlçe Sakinleri Yangını Merakla İzledi

Yangın devam ederken, birçok ilçeli de yangının durumunu ve müdahale çalışmalarını izlemek için Bayramiç Baraj tepesine akın etti. Çok sayıda araç ve motosiklet, baraj etrafındaki yollara dizildi. İlçeliler, karşı tepede Kurşunlu köyü civarındaki alevleri korkuyla izledi.

Çanakkale ve Balıkesir’den birçok orman yangın birimi yangına akın etti

Yangının şiddeti karşısında birçok yangın birimi bölgeye intikal etti. Biga, Yenice, Çan, Kalkım orman birimleri yangında büyük rol üstlendi. Havada ise orman helikopterleri haricinde jandarma ve diğer birimlere ait uçak ve helikopterler de görev aldı. Havadan ve karadan süren mücadelede birçok ekip yangında büyük görevler üstlendi.


(Kaynak ve Fotoğraflar: Erdem Avşar)












Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder