Yeni
Loading...

İl Genel Meclis Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN; ''ŞATO VE KAÇAK VİLLALARI GÜNDEME TAŞIDI''


   CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren Çanakkale İl Genel Meclisi’nde Bayramiç Barajı çevresinde çoğalan kaçak villa benzeri yapıları gündeme taşıdı. Göğüsgeren meclis salonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi. 

   “Son zamanlar Bayramiç Barajı çevresinde şato ve villa tarzı yapılar sorun oluşturuyor. Bunlar masum ve küçük yapılar değil. Özellikle ilçemizde dışarıdan gelen para pul sahibi insanlar tarım arazilerinde bağ ve meyve bahçeleri yerine devasa büyüklükte taş duvarlara sahip villalar yapıyorlar. Bunların bir an önce yıkılması gerekiyor. Çünkü bazı art niyetli arazi satıcıları bunları örnek göstererek siz de yapabilirsiniz diyerek alım satım yapıyorlar. Geceleri rengarenk ışıklar ile donatılmış bu lüks yapılar Kaz Dağları’na değil Taksim Barlar sokağına gelinmiş gibi görüntü yaratıyor.

Orada yer alan bir yapıyı örnek göstererek Göğüsgeren şunları söyledi:

      ''Birisi arı çiftliği adında yer yapmış. Ne arı gördük ne kovan. Bayramiç Barajı’na dayanmış bir mekan. Kimdir nedir bilmem ama yaptığı kaçak yapıya karayolları özel bariyer yapmış. O bölgede birçok tehlikeli viraj var ancak sadece oraya kaçak yapıyı korumak için bariyer yapılmış. Yan tarafını da jandarma denetleme noktası yapmış. Allah’tan ilahi adalet var yaptıkları bekleme alanı heyelan oldu göçtü. Bu kişiler kendilerini iktidar partisinin arkasında olduğu algısı yaratıyorlar.  Ben böyle düşünmüyorum.Ayrıca bizim yerli halkımız bir kümes yaparken bile kanun korkusu yaşıyor. Bunlar ise şato yapmaya cesaret ediyorlar.”

Doğuş Gazetesi olarak Sadık Göğüsgeren'e  bu çıkışınızdaki amacınız nedir sorusunu yönelttik. Kendisi açıklamasında şunları söyledi'

        “Özel idare bölgemiz insanının bahçelerine yaptığı küçük ve masum kulübelere tutanak tutmak istemiyor. Ancak bu lüks ve büyük yapılar göze batıyor ve gelen gezenler tarafından şikayet ediliyor. Bu büyük yapılar yüzünden herkes birbirini şikayet eder duruma geldi. İlçemizde 300 üzerinde yıkım kararı var ve bunların büyük çoğunluğu şikayet. Şikayet edenlere şudur budur diyemem. Ancak bizim köylümüz ada parsel bazlı şikayet etmeyi bilmez. Yabancılar demek istemiyorum ancak ilçemize sonradan gelenler bu yapılaşmaya gidince hepimizin huzuru kaçtı.Ayrıca bu şahıslara başka eleştirilerim de var. O binalara baktığımızda milyonlarca para harcadığınızı görüyoruz. Lağımı pisliği bize keyfi sofrası onlara kalıyor. O bölge köylerini tek tek gezdim. Mollahasanlar, Kurşunlu, Köseler, Külcüler gibi köyleri gezdim. Bir gün köye çıkıp sormamışlar ihtiyacınız var mı, okumak isteyen gariban çocuğunuz, camimizin kahvemizin eksiği var mı? Hiçbir işe faydaları yok. Burası turistik tatil köyü değil. Keyfinizi gidin kendi memleketinizde yapın. Bizim tarım arazilerimizi ve içme suyu kaynaklarımızı işgal etmeyin. Bizim de zengin hali vakti yerinde insanlarımız var. Onlar bu talanı yapmazken bu arkadaşlar buraları sahipsiz sanmasın''dedi. 


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder