Yeni
Loading...

B SINIFI EHLİYET SAHİPLERİNE MÜJDE

    


   B sınıfı sürücü belgelerinin kapsamında genişletme yapılarak, milyonlarca ehliyet sahibine yeni fırsatlar sunuldu.Yapılan düzenleme ile B sınıfı ehliyeti olan sürücüler, artık 125cc’ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecek. Söz konusu değişiklik, sürücülerin tekrar sınava girme zorunluluğunu ortadan kaldırarak daha geniş bir araç yelpazesini tek ehliyetle kullanmalarına imkân sunuyor. Yapılan düzenlemeye göre, direksiyon eğitimini tamamlayıp ehliyetini alan sürücülerin belgeleri otomatik olarak güncellenecek ve ek bir işlem yapmalarına gerek kalmayacak.

Hangi B sınıfı ehliyet sahipleri 125cc motosiklet kullanabilir?

    2024 yılının Şubat ayında Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklik ile en az 2 yıllık B sınıfı ehliyetine sahip olan sürücüler, belirli kriterleri karşılamaları halinde artık A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri kullanabilecekler.

Yeni yönetmelik kapsamında B sınıfı ehliyete sahip sürücülerde aranan koşullar şu şekilde:

      En az iki yıllık B sınıfı ehliyete sahip olmak, Motosiklet kullanımına engel bir sağlık sorununun bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.Son 5 yıl içinde B sınıfı ehliyetinin geçici süre dahil hiçbir şekilde iptal edilmemiş olması.B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125cc’ye kadar motosiklet kullanmaları için sadece ek sürüş derslerini almaları yeterli olacak. Ayrıca bir sınava girmeleri gerekmeyecek.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder